Få ut det mesta av ditt hemkontor

Det blir alltmer populärt att arbeta hemifrån, och det är viktigt att ha rätt inställning. Om du letar efter några nya kontorstillbehör som kan göra ditt liv enklare är det här blogginlägget något för dig! Låt oss ta en titt på några användbara tillbehör som kan hjälpa dig att vara produktiv och bekväm på ditt hemmakontor.

Även i bekvämligheten av sitt eget hem kan det vara smart att hålla sin smartklocka säkert på handleden med ett armband, eller din telefon skyddad med ett skal.

Ergonomisk stol och skrivbord

Att ha en ergonomiskt utformad stol och ett skrivbord är viktigt för varje hemmakontor. Ergonomiska möbler hjälper till att främja en god hållning genom att ge nödvändigt stöd och komfort för din kropp när du arbetar. De hjälper också till att förebygga smärta och värk som orsakas av att sitta i en och samma ställning för länge. Leta efter stolar med justerbar höjd, armstöd, ländryggsstöd och rikligt med dynor. Skrivborden bör också vara justerbara så att du kan sitta bekvämt även när du skriver på en bärbar dator eller skriver på papper.

Skrivbordsorganisatorer

Skrivbordsorganisatörer är bra för att hålla alla dina förnödenheter prydligt organiserade och lätta att hitta. Investera i några behållare som korgar eller lådor för att förvara pennor, blyertspennor, gem, klisterlappar – allt som kan gå förlorat i mängden. Du kan också använda dem för att förvara dokument eller böcker som du behöver snabb tillgång till under dagen. På så sätt kan du hålla skrivbordet rent så att du lättare kan fokusera på dina uppgifter utan att distraheras av en massa papper.

Headset med brusreducering

Om du upptäcker att du lätt blir distraherad av bakgrundsljud när du arbetar hemifrån kan en investering i ett bullerdämpande headset vara den lösning du behöver. De bästa headseten är sådana med inbyggda mikrofoner så att du kan ta emot samtal utan att behöva oroa dig för eko eller dämpad ljudkvalitet. Detta säkerställer att alla samtal är tydliga oavsett var du befinner dig. Dessutom ser tekniken för brusreducering till att alla externa ljud inte stör din koncentration när du arbetar hemifrån.

Smartklocka

En smartwatch, kanske från Garmin eller Xiaomi, är ett otroligt mångsidigt tillbehör som kan göra ditt yrkesliv mycket enklare. Den kan hjälpa dig att hålla dig på schemat under dagen, meddela dig om inkommande e-post och samtal och till och med hjälpa dig med navigering om du är på väg till en okänd arbetsplats. Även om många anser att den i första hand är till för konditionsuppföljning kan en smartwatch också användas för att hantera projekt och uppgifter. Du kan till exempel använda den för att snabbt kontrollera statusen på pågående projekt eller uppgifter som behöver slutföras. Man kan även byta armbandet om man blir trött på originalet. Man kan också använda dess röststyrningsfunktion när man skriver anteckningar eller skickar e-post. Dessutom kan vissa klockor ansluta direkt till många populära företagsverktyg och applikationer som Google Calendar och Salesforce, vilket gör tidshanteringen mycket enklare. Med alla dessa funktioner i åtanke är det lätt att se varför en smartklocka kan vara avgörande för ens framgång när det är dags att arbeta.

Det finns många fördelar med att arbeta hemifrån, men det kommer också med sina egna unika utmaningar – nämligen komfort, organisation och fokus! Lyckligtvis finns det många tillbehör tillgängliga nu som kan bidra till att göra din upplevelse av hemmakontoret roligare och mer produktiv än någonsin tidigare. Överväg att investera i en ergonomisk stol och ett ergonomiskt skrivbord, några skrivbordsorganisatörer och vid behov ett bullerdämpande headset – enbart dessa tre saker kan göra hela skillnaden mellan framgång och misslyckande när det gäller att arbeta hemifrån!