Underlätta under de soliga sommardagarna med solfilm

Har du någon gång slagit dig ner vid köksbordet för att avnjuta en god kopp kaffe och märkt av hur bländande solen är? Du är inte den enda. Lyckligtvis nog kan solfilm lösa alla dina besvär då detta smidiga hjälpmedel med lätthet fästs på dina fönster för att stoppa den farliga UV-strålningen från att ta sig in. Är du intresserad av hur solfilm fungerar? Ta en tur över till https://www.foliekniven.se/folie_meter.php?type=1014 eller fortsätt att läsa!

Allt och lite till om solfilm i hemmet

En solfilm appliceras antingen på insidan eller utsidan av ditt fönster, och du är därför inte i behov av att ersätta fönstret för att få en uppskattad effekt. Det som solfilmen hjälper dig med är bland annat att stoppa farlig UV-strålning samt att ge ett trevligt insynsskydd och att hindra dig från att bländas av solen.

Som om allt detta inte vore nog leder en solfilm även till att en mindre mängd värme tar sig in i rummet, och du kommer då inte att behöva vända upp och ned på plånboken för att pumpa ut kalluft från AC:n under de varmare månaderna på året. För att din solfilm ska ge den bästa möjliga effekten bör den monteras på utsidan av fönstret, men insidan går även bra om det föredras.

Sikten in och ut

En punkt som är bra att ha i åtanke när det gäller solfilm är att det finns en så kallad One-Way-Mirror variant som under dagtid ser till så att du kan titta ut genom fönstret medan ingen kan titta in. Det bör dock poängteras att vice versa sker under natten då det är ljusare i hemmet än utomhus.